Overzicht

Actify

Actify helpt om goede gewoontes te creëren doormiddel van het aanbieden van lekkere recepten, ontspannende meditaties, praktische tips.
Actify

Actify is een persoonlijke digitale coach van het Zilveren Kruis, die als doel heeft de cliënt in kleine stappen te laten wennen aan nieuwe gewoontes. De app herhaalt en motiveert om te wennen aan nieuwe gewoontes, zodat het een onderdeel wordt van het dagelijks leven. Met kleine stappen en herhaling leert Actify je wennen aan nieuwe gewoontes, zodat het net als tandenpoetsen een automatisch onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Zonder erbij na te denken. Met de praktische tips, oefeningen, lekkere recepten, ontspannende meditaties (en nog veel meer) ontwikkel je zo een gezonde leefstijl die bij je past. 

Het doel dat je kiest helpt de Actify coach om suggesties te geven voor jouw series en mini’s. Je kunt maar één doel tegelijk kiezen, omdat dit je helpt om te focussen. Dus stap voor stap je gezondheid verbeteren en niet alles tegelijk.

De Actify Vitaliteitscoach bestaat uit verschillende series passend bij het gezondheidsdoel. Een serie is een reeks mini’s die je helpen een gezonde gewoonte te ontwikkelen. Een week lang doe je elke dag één of meer mini’s. Je kunt kiezen voor een kennismaking serie, waarin je verschillende mini’s doet en kijkt wat bij jou past. Je kunt ook een routine serie kiezen, waarbij je elke dag dezelfde mini doet. Voor je het weet wordt het een nieuwe gewoonte! Als je wilt kun je meerdere series tegelijk doen.

Een mini is een kleine oefening die je helpt om gezonder te leven. Daarnaast is een mini over het algemeen eenvoudig in je dagelijks leven te integreren. Je kunt zoveel mini’s aan je dag toevoegen als je wilt. Je kunt een mini ook aan je agenda toevoegen.

Actify volgt de onderzoeken van verschillende wetenschappelijke en medische instanties. De gezonde feiten worden dus gebaseerd op aangetoond betrouwbare onderzoeken en bronnen.

Een voorbeeld van doelen die te kiezen zijn in Actify:

Meer bewegen

In deze minicursus leer je meer bewegen en fitter worden op een tempo dat bij je past en makkelijker vol te houden is. Kleine opdrachten die makkelijk uit te voeren zijn waardoor bewegen automatisch een gewoonte worden. 

Gezonder eten

In deze serie begin je klein en werk je toe naar voldoende fruit eten op een dag. Als je deze serie hebt voltooid kun je door naar deel 2 of beginnen met een nieuwe serie 'meer groente eten'. 

Meer ontspannen

In deze serie van 7 dagen krijg je handige tips en opdrachten om extra aandacht te geven aan je mentale fitheid. Leer handige manieren om beter te focussen en je creativiteit en concentratie te bevorderen en meer grip te krijgen op emoties. Daarnaast kun je kosteloos gebruik maken van mindfulness sessies, ademhaling- en ontspanningsoefeningen. 

Beter slapen

Ontdek hoe ontspanning, structuur en een gezond ritme je op weg helpen naar zorgeloze nachten. na deze minicursus ben je beter voorbereid op de nacht en heb je meer inzicht in de kwaliteit van je slaaproutine en creëer je meer rust en ruimte in je dag. Ook leer je met de audio sessies van meditatie specialist Tijn Touber beter te ontspannen.  

De app Actify is gratis te downloaden via de appstore en google play.