Overzicht

Daymate

Deze app biedt mensen meer structuur aan in hun dagindeling. De app is persoonlijk instelbaar, simpel in gebruik, prikkelarm en geeft ondersteuning door middel van pictogrammen.
Daymate

Met de DayMate-app maak je makkelijk en snel een dagoverzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen in een prikkelarme interface. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit. 

DayMate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Daarna zie je op het scherm meteen je huidige activiteit. Elke activiteit kan worden opgedeeld in meerdere taken en in de app wordt middels een time-timer aangegeven hoeveel tijd er nog is voor een taak of activiteit. Zo kan DayMate je er bijvoorbeeld op een vast moment in de week aan herinneren de was te doen, maar ook om de was eruit te halen en de was op te hangen. Of geeft de app aan wanneer je boodschappen moet doen en hoe lang dat duurt. DayMate biedt op een beproefde manier structuur in je dag en rust in je hoofd.  

Daymate werd in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met een autisme spectrum syndroom (ASS) en helpt ook hen nog steeds om een dagstructuur aan te leren. Inmiddels is de doelgroep veel breder. Veel meer mensen ontdekken dat het handig is dat je op vaste tijden herinnerd wordt aan je wekelijks terugkerende activiteiten. 

Met daymate kun je kiezen om een samenvatting van je week te delen met een begeleider of ouder. Zo kijkt er iemand met je mee zonder dat het extra moeite kost. Ook kun je met de app je begeleider bellen. 

Met de daymate app maak je makkelijk en snel een handig overzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen. 

Je stelt de app naar wens en behoefte zelf in op je eigen telefoon. Elke taak start met een pictogram, eventueel met de tijd erbij. Deze tijd verloopt in een balkje tijdens de taak. Hierna komt het volgende pictogram in beeld. De app is gratis te downloaden. Je kunt dan tien activiteiten per week toevoegen. Om meer activiteiten te kunnen toevoegen kun je een in-app aankoop doen. De daymate app werkt op basis van iconen. Voeg met één druk op de knop activiteiten toe en deel ze op in kleinere stapjes. Zo zie je niets over het hoofd. Geef per activiteit aan hoe soepel het ging. Met emoticons geef je aan hoe je je voelde. Goed om terug te zien.  

Daymate is gemaakt door Script, experts op het gebied van autisme. Ook voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, beginnende dementie of in de ambulante zorg kunnen er steun aan hebben voor hun dagstructuur. Maar eigenlijk kan iedereen die meer structuur wil in het leven gebruik maken van daymate. 

Daymate is gratis te downloaden. Een premium account kost €0,99 euro.   

Met daymate premium kun je onderanderen je begeleider een wekelijkse mail update sturen of laat je direct na een activiteit weten hoe het met je gaat.