Overzicht

Empatica E4

De Empatica E4 is een polsband waarmee fysiologische informatie wordt verzameld over hartslag, beweging, temperatuur en huidgeleiding gedurende de dag.
Empatica E4

De Empatica E4 is een polsband waarmee fysiologische informatie wordt verzameld over hartslag, beweging, temperatuur en huidgeleiding gedurende de dag. 

Traditioneel werden fysiologische signalen (bijv. hartslag, ademhaling, huidgeleiding, temperatuur) vooral onderzocht in neurowetenschappelijk laboratoriumonderzoek. De toename van draagbare technologie zoals biosensoren, slimme horloges en wearables heeft ervoor gezorgd dat de fysiologische signalen nu op grotere schaal worden verzameld in het dagelijks leven, ook in de forensische psychiatrie.

Cliënten en behandelaren kunnen met de Empatica E4 inzicht krijgen in de invloed van alledaagse stressoren en ervaringen van de patiënt op de ‘fysiologische stress’ reacties van de gebruiker. Hiermee krijgt de gebruiker bijvoorbeeld inzicht in gebeurtenissen en activiteiten die invloed hebben op het welzijn. Behandelaren en cliënten kunnen de informatie als ‘praatplaat’ gebruiken om fysiologische en psychologische reacties te bespreken.

De Empatica E4 is CE-medisch gecertificeerd in de EU. Farmaceutische bedrijven, overheidsinstanties en onderzoeksinstellingen gebruiken de E4 in onderzoeken voor het verzamelen van fysiologische gegevens die relevant zijn voor de ontwikkeling van geneesmiddelen, gezondheidszorg, apparaten en algoritmen. Via het cloudplatform kun je eenvoudig toegang krijgen tot de verzamelde gegevens.  

Meer weten? Lees meer informatie op de volgende websites:

De Empatica E4 kan aangeschaft worden via de website, hier zitten wel kosten aan verbonden. De real-time app om de data in te kunnen zien is te downloaden via de App Store en Google Play.  De gebruiker heeft de beschikking nodig over een laptop of telefoon om de informatie te gebruiken. Binnenkort komt er een nieuwe versie van de Empatica E4 op de markt.