Overzicht

De Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek die een persoon een risicoprofiel, advies en handvatten biedt over hun gezondheid.
De Persoonlijke Gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck van NIPED is een compleet en betrouwbaar hulpmiddel, waarmee je gemakkelijk in kaart brengt of je een verhoogd risico loopt op veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Denk aan hart- en vaatziekten, diabetes of een burn-out. Een soort gezondheids-APK dus. Door de check te doen, kun je eventuele problemen vroegtijdig opsporen — of beter nog — voorkomen. Persoonlijk, praktisch en privé. 

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een laagdrempelig, preventief onderzoek, bestaande uit een online vragenlijst en aanvullende testen die thuis uitgevoerd worden. Na het uitvoeren van de check ontvangen deelnemers in een Persoonlijk Gezondheidsrapport een risicoprofiel en advies over hun gezondheid en handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Dit is gericht op het voorkomen of tijdig herkennen van de volgende gezondheidsrisico’s: 

 • Hart- en vaatziekten 
 • Diabetes 
 • Nierfunctie 
 • Longfunctie 
 • Psychisch welzijn 
 • Werkvermogen 
 • Gehoor 
 • Zicht 


De applicatie is gratis te downloaden. In veel gevallen wordt De Persoonlijke Gezondheidscheck vergoed door verzekeraars, gemeenten en werkgevers. In dat geval ontvang je een gezondbon. 

Via een beveiligd, persoonlijk gezondheidsaccount kunnen alle personen vanaf 18 jaar (met uitzondering als je in verwachting bent) op basis van actuele wetenschappelijke kennis hun persoonlijke gezondheidsrapport vaststellen, verbeteren en bewaken. Iedereen kan via de website een persoonlijk gezondheidsaccount aanmaken en krijgt met de unieke code toegang tot de Persoonlijke Gezondheidscheck met online vragenlijsten en aanvullende testen. Een code kan verstrekt worden indien jouw verzekeraar/werkgever/gemeente de check vergoedt. Anders kan er ook tegen betaling worden deelgenomen. De aanvullende testen worden afhankelijk van de deelname thuis of op een checkpoint uitgevoerd. 

Hoe werkt het? 

 • Stel jouw check samen

Op basis van jouw wensen kun je jouw check samenstellen. Vaak krijg je een pakket aangeboden door een werkgever of verzekeraar. Dit pakket krijg je te zien wanneer je een account aanmaakt. Er zijn dan geen kosten voor jou van toepassing. Je kunt ook zelf modules kiezen en aanschaffen. 

 • Vul de online vragenlijst in 

Begin jouw check met de online vragenlijst. De vragen gaan onder andere over jouw gezondheid, leefstijl en ziektes of aandoeningen die mogelijk in je familie voorkomen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Je hoeft de vragenlijst niet in een keer in te vullen, je kunt tussendoor altijd stoppen en later verder gaan.  

 • Doe optioneel de thuistest(s) voor aanvullend medisch onderzoek of bezoek een checkpoint* 

In aanvulling op de online vragenlijst kan de Persoonlijke Gezondheidscheck worden uitgebreid met verschillende medische thuistesten. Een vingerprik bijvoorbeeld, om je cholesterol- en bloedsuikergehalte te meten, en een urinetest om je nierfunctie te bepalen. Je krijgt hiervoor een unieke Checkbox thuisgestuurd, waarmee je de speciaal ontwikkelde tests in de privacy van je eigen huis kunt doen. Met de thuistesten krijg je een nog completer en betrouwbaarder overzicht van je gezondheid. 

* Het kan zijn dat jouw werkgever een checkpoint op locatie organiseert, waar je de vingerprik en metingen kunt laten afnemen en/of de urinetest kunt inleveren. 

 • Ontvang je Persoonlijke Gezondheidsrapport, inclusief praktisch advies 

Alle onderdelen van het onderzoek afgerond? Dan ontvang je jouw Persoonlijke Gezondheidsrapport in je account. Je ziet in één oogopslag hoe je er qua gezondheid voor staat, en waar je mogelijke risico’s zitten. Ook krijg je concrete adviezen om aan de slag te gaan! Het gebruik van de gegeven informatie en beslissingen, die je op basis van die informatie neemt, is voor jouw eigen verantwoordelijkheid. Heb je vragen of twijfels over je gezondheid, ga dan altijd naar je huisarts of behandelend specialist. 

 • Ga aan de slag voor een gezonder leven!

 

Je gegevens achter slot en grendel 

Persoonlijke medische informatie online invullen; dat voelt voor sommige mensen misschien een beetje vreemd. Maar wees gerust: jouw gegevens zijn alleen voor jou inzichtelijk. Niemand anders krijgt je resultaten te zien, dus bijvoorbeeld ook je werkgever en/of (zorg)verzekeraar niet. Daarnaast voldoet de Persoonlijke Gezondheidscheck aan de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en de richtlijnen voor informatie in de zorg (NEN – 7510). 

De Persoonlijke Gezondheidscheck is ontwikkeld in samenwerking met en wordt aanbevolen door gerenommeerde gezondheidsorganisaties en -fondsen, zoals de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Hartstichting, het Longfonds, de Nierstichting, het Diabetesfonds en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfskunde (NVAB).

Beschikbaar in de volgende talen: Nederlands & Engels  

De applicatie is gratis te downloaden. In veel gevallen wordt De Persoonlijke Gezondheidscheck gewoon vergoed door verzekeraars, gemeenten en werkgevers. In dat geval ontvang je een gezondbon. 

Een Gezondbon kun je op drie manieren ontvangen: via je werkgever, via je zorgverzekeraar of via je gemeente. Zij sturen deze per e-mail of post. Als je een uitnodiging ontvangt met hierin een vouchercode, moet je deze tijdens je registratie invullen om de bijbehorende modules kosteloos toe te kunnen voegen. Als je deze stap vergeet, kom je in het betaalscherm voor particulieren. Indien je dat scherm te zien krijgt, maar je eigenlijk een vouchercode hebt, neem dan contact op met info@persoonlijkegezondheidscheck.nl. De ServiceDesk zal de instellingen van je account aanpassen, zodat je opnieuw de registratie kunt doorlopen en de voucher code wel in kunt vullen. 

Het kan ook zijn dat je een module hebt toegevoegd die je werkgever, zorgverzekeraar of gemeente niet vergoed. In dat geval moet je hier zelf voor betalen, of deze module niet selecteren. 

Wanneer je als particulier deelneemt, betekent dit dat je geen Gezondbon hebt ontvangen en ook niet via je verzekeraar recht hebt op een vergoeding. Je betaalt dus voor iedere module die je toevoegt aan je deelname. Als je particulier deelneemt, kun je zelf je modules samenstellen. 

Hieronder een overzicht van de kosten per module: 
Module Kosten (incl. BTW) 

 • Online vragenlijst (verplicht onderdeel) €16,95 
 • Vingerprik en cholesterol €54,95 
 • Urinetest €27,95 
 • Bloeddrukmeter €69,95 
 • Mentaal welzijn €15,95 
 • Werkvermogen €16,95 
 • Gehoor €11,50 
 • Zicht €11,50 
 • Vitamine D €24,95 
 • Slaap €14,95 
 • Huid €14,95 

   

Tijd
De vragenlijst kost je ongeveer een half uurtje van je tijd en de thuistests zijn gemakkelijk thuis uit te voeren. De thuistests kan je binnen vijf werkdagen op je huisadres verwachten na het afronden van de vragenlijst en nemen maximaal 15 minuten in beslag (inclusief het verpakken in de verzendmaterialen). Als de vragenlijst en lichaamsmetingen zijn afgerond, ontvang je jouw Gezondheidsrapport binnen twee weken na het opsturen van je materialen naar het laboratorium. Je kan een e-mailbericht verwachten indien jouw Gezondheidsrapport gereed staat. 

Privacy Persoonlijke Gezondheidscheck
Lees hier alles over de privacy voorwaarden van de Persoonlijke Gezondheidscheck