Overzicht

MedApp

Je leven met medicijnen makkelijker maken. Alles voor je medicijnen, in één app
MedApp

Wanneer medicijnen weleens vergeten worden of er onzekerheid is of er nog voldoende medicijnen in huis zijn, kan de MedApp goed helpen. 

De MedApp geeft een melding wanneer iemand zijn of haar medicijnen moet innemen. Ook is de app altijd op de hoogte van hoeveel medicijnen er nog zijn en wanneer deze bijna op zijn. Tot slot kun je gratis tips, advies en nieuws rondom de medicijnen ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om je aan te sluiten bij de herhaal- en bezorgservice voor je medicijnen. De applicatie en de herhaal- en bezorgservice zijn gratis.

MedApp - App

In de applicatie stel je eenvoudig je medicijnwekker(s) en medicijnvoorraad in, ook als je meerdere medicijnen op meerdere momenten inneemt. Als het tijd is voor de inname, ontvang je een seintje op je telefoon. Als je deze inname afvinkt, word je voorraad in de app automatisch aangepast. 

MedApp - Apotheek

Daarnaast biedt MedApp herhaal- en bezorgservice aan, om je medicijnen gratis thuis te bezorgen. Twee weken voor een geplande levering ontvang je een controlebericht om te controleren of je ook echt nieuwe medicijnen nodig hebt. Als er een nieuw herhaalrecept nodig is dan wordt dat voor je bij je huisarts of specialist opgevraagd. Ook gekoelde transport en een medicijnrol zijn mogelijk. Heb je nog geen medicijnrol dan kan je dat ook via MedApp aanvragen.  

Daarnaast wordt er contact met je opgenomen als je nieuwe medicijnen gaat gebruiken, wordt je geinformeerd over terugroepacties van geneesmiddelen of wijzigingen in je verzekering. Ook kun je via de app (en via mail) informatie, ervaringsverhalen en tips ontvangen.

Privacy en gegevensbescherming

MedApp Nederland is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Hiermee voldoet MedApp aan de hoogst mogelijke standaarden voor informatieveiligheid. Zo garanderen we dat al onze processen erop ingesteld zijn om de veiligheid van je gegevens en je privacy te beschermen.

MedApp is gratis en vrijblijvend te downloaden via Google Play. 

Na het downloaden van de app, voer je eenvoudig jouw medicijnen in in de applicatie of scan je de barcode. MedApp herkent alle medicijnen in Nederland. Daarna stel je de verschillende wekkers in om je te herinneren aan je innameschema. Tot slot vul je je voorraad in en hoeveel medicijnen je nog hebt op dat moment. 

Voor de herhaal- en bezorgservice moet je je eerst aanmelden. Dit kan via de website. Na jouw aanmelding ontvang je direct een bevestiging met aanvullende informatie. Daarnaast wordt er een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek gepland. In overleg met jou neemt MedApp contact op met jouw voorschrijver(s) om het dossier compleet te maken. Als dat is afgerond wordt je geholpen met de app en krijg je je medicijnen aan huis geleverd. 

Is de dienstverlening van MedApp echt gratis?

Op de website legt MedApp dit als volgt uit: ''apotheken ontvangen per geleverd recept een vaste vergoeding. Dat geldt ook voor MedApp. Maar wij werken heel efficiënt: zo hebben we geen fysiek pand op iedere hoek van de straat en geen duur hoofdkantoor, we kopen jouw medicijnen slim in bij de groothandel en we maken veel gebruik van slimme technologie. Daardoor kunnen wij vanuit de vergoeding per medicijn uitgebreide service leveren. Het mooie is dus dat je nooit duurder uit zult zijn dan bij een lokale apotheek, maar wel extra service krijgt. Zo vinden we de apotheek eigenlijk opnieuw uit, en daar profiteer jij van."

Daarnaast werkt MedApp samen met alle zorgverzekeraars in Nederland. Je medicijnen worden dus rechtstreeks gedeclareerd bij de verzekeraar. Voor de medicijnen die niet of slechts gedeeltelijk worden vergoed ontvang je wel vanuit MedApp een rekening. Let dus op: dienstverlening is gratis, maar er kunnen kosten verbonden zijn aan je medicijnen als deze niet of deels vergoed worden. 

Er is geen abonnement of lidmaatschap verbonden aan de dienstverlening van MedApp. Je kunt je op elk wenselijk moment uitschrijven en de uitschrijving is dan ook onmiddelijk.