Overzicht

Mijn Eetmeter

Met Mijn Eetmeter krijg je inzicht in wat je eet en helpt je doormiddel van advies op maat aan kennis om gezonder te eten of af te vallen.
Mijn Eetmeter

Wil je gezonder eten of afvallen? Of gewoon inzicht krijgen in wat je eet? Het eetdagboek Mijn Eetmeter helpt. Via de app kun je gemakkelijk een product scannen. 

Mijn Eetmeter haalt de productinformatie uit de Levensmiddelendatabank. De productinformatie in deze databank krijgen ze direct van fabrikanten. Passen de fabrikanten het etiket aan, dan krijgen zij dus automatisch de meest actuele productgegevens. 

In de app kun je door het invullen van het eetdagboek zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en kun je bekijken in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Mensen die graag meer volgens de Schijf van Vijf willen eten, bieden we een Schijf van Vijf-advies aan. Daarin krijg je te zien hoeveel jij al eet volgens de Schijf van Vijf en krijg je tips hoe je gezonder kunt kiezen. Tot slot is het mogelijk om je gewicht bij te houden met een ingebouwde BMI-meter. 

In Mijn eetdagboek (app) en Mijn Eetmeter (website) vul je in wat je allemaal gegeten hebt en gedronken op een dag. In de app Mijn Eetmeter voeg je makkelijk producten toe met een barcode-scanner. Er staan ruim 90.000 producten in de app.

Tijdens het invullen van je dagboek zie je hoeveel kilocalorieën (kcal) in je producten zit. Je kunt dat ook instellen op koolhydraten, eiwit of zout bijvoorbeeld. 

Daarnaast krijg je een voedingsstoffen-advies (inclusief kilocalorieën) en een Schijf van Vijf-advies.

 

je kan het dagboek downloaden of maandoverzichten mailen. Je kunt ook dag- of weekoverzichten downloaden.  

Mijn Eetmeter is en blijft gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Het Voedingscentrum kan deze app gratis aanbieden omdat wij 100% door de overheid gefinancierd worden om mensen te helpen gezonder te eten. Omdat we geen commercieel belang hebben is onze informatie onafhankelijk en betrouwbaar. We zullen ook nooit je persoonlijke informatie delen met derden. 

Je kunt inloggen via de app- Eetmeter, of via de website: Mijn Voedingscentrum. Bij beide kun je inloggen met dezelfde inloggegevens. Wat je invult in de app verschijnt ook in de website en andersom. Er zijn kleine verschillen tussen de website en de app. 

Voor meer vragen of de handleiding ga naar: