De blauwdruk is ontwikkeld voor organisaties die hun cliënten een welkomstmodule willen bieden. Er is onderscheid gemaakt tussen een zwaardere welkomstmodule voor de generalistische en gespecialiseerde GGZ, en een lichtere welkomstmodule voor POH-GGZ organisaties. De welkomstmodule kan worden ingezet nadat de blauwdruk is aangepast naar de persoonlijke voorkeuren van de instelling. De welkomstmodule is 'mobile first' en volledig in de app (evenals via het webplatform) te doorlopen.
Hoe ziet de welkomstmodule eruit?
De module bestaat uit 6-7 onderdelen die deels zijn gevuld met content van Minddistrict en deels worden opgevuld met content van de instelling. De module biedt veel eigen keuzemomenten voor de cliënten en bevat nieuwe illustraties en video’s. De volgorde van de onderdelen en opvulling van de pagina’s kan per instelling worden aangepast. Hieronder volgt de aanbevolen volgorde:
- Introductie welkomstmodule;
- Informatie over de instelling;
- Informatie over de behandeling;
- Voorbereidende vragen aan de cliënt;
- Psycho-educatie klachten (alleen in welkomstmodule GGZ, niet voor POH);
- Laagdrempelige tips voor de cliënt;
- Afsluiting.
Hoe kun je aan een welkomstmodule komen?
De module is niet standaard te vinden in de catalogus van Minddistrict omdat deze eerst moet worden aangepast naar je eigen organisatie. Wil je er gebruik van maken, neem dan contact op met je accountmanager of via de website van Minddistrict
Over de module
De welkomstmodule is ontwikkeld door Minddistrict. De inhoud van de module is tot stand gekomen door middel van een uitgebreid ontwikkelproces en is gebaseerd op zowel de relevante literatuur als de kennis en ervaring van hulpverleners en ervaringsdeskundigen. De module is ontwikkeld door Intervention Developers Ilona Hartog, Renske Gommer, Ida van Berkum, Joost Rouw en Jacqueline Stam.